Vakman krijgt sneller koffie

Vakman krijgt sneller koffie bij vrouw des huizes

 

Als de schilder of andere vakman bij iemand een klus uitvoert, is hij beter af met de vrouw des huizes dan met haar vriend of man. Vrouwen geven namelijk vaker een vers bakje koffie met iets lekkers erbij dan mannen: 37 procent tegenover 28 procent. Dat blijkt uit onderzoek door MarktResponse onder 1.142 Nederlanders in opdracht van Werkspot.nl, de website die vakman en klus bij elkaar brengt.

 De bouwvakvakantie mag dan deze week zijn begonnen, met de komst van steeds meer zzp'ers gaan veel vaklieden gewoon door met werken. En dan gaat er zeker aan het begin van de werkdag wel een bak koffie in. Gelukkig gaat het redelijk goed met de gastvrijheid in Nederland, maar er is zeker ruimte voor verbetering, blijkt uit het onderzoek. Een ruime meerderheid van 86 procent van de klanten zorgt dat er verse koffie staat voor de vakman. Maar slechts 37 procent serveert iets lekkers bij de koffie. In Groningen wordt de vakman vaker getrakteerd op iets lekkers bij de koffie dan in Zuid-Holland. In Drenthe serveert men zelfs de koffie vaker mét iets lekkers dan zonder.

 Theo Jansen van IKA Renovatie en Verbouw merkt een groot verschil in benadering bij ouderen en jongeren. "Bij jongeren moet alles snel. Ze bieden wel een kop koffie aan, maar niet met iets erbij. Ouderen nemen meer de tijd voor je. Die gaan gezellig zitten en drinken samen met jou koffie en bieden op een schoteltje een koekje aan. Maar wel of geen koffie, iedere klant is voor hem hetzelfde.”

 

 

Naar het overzicht