Houtrotsanering

Houtrot een probleem? Voor veel huizenbezitters een nachtmerrie. U neemt aan dat nu het kozijn vervangen moet worden, met alle prijzige gevolgen van dien.

Maurice van Moorsel is in staat om houtrot op een duurzame manier te repareren. Hoe….? Renovaid heeft producten ontwikkeld op basis van epoxy om duurzame houtreparatie’s toe te passen. Een paar belangrijke eigenschappen van deze producten zijn dat ze duurzaam elastisch zijn, enorm hechten en vochtbestendig zijn.

Houtrot heeft vaak een oorzaak die eerst geconstateerd dient te worden. Dus zaken als detaillering, afwatering, omtrekspeling, glasafdichting en het schilderwerk worden grondig onder de loep genomen. De oorzaak dient dan ook direct of in een later stadium te worden aangepakt. Bij houtrotreparatie wordt eerst het aangetaste hout inclusief 5 mm van aangrenzende gezonde hout verwijderd door middel van frezen. Daar op volgend doen we een vochtmeting (bij te nat hout eerst laten drogen). Dan wordt de plek van reparatie behandeld met een twee componenten voorstrijk middel die als eigenschap heeft de ondergrond te stabiliseren en een maximale hechting te creëren. Waarna het duurzame twee componenten houtreparatie middel wordt aangebracht en gemodelleerd in vorm van de ondergrond.

Houtrotsanering door Maurice van Moorsel Schilderwerken bespaart u de kosten voor nieuwe kozijnen en glas. Bovendien brengt het repareren van houtrot geen grote rompslomp met zich mee. Alternatieve behandelingen tegen houtrot zijn niet duurzaam, vaak zichtbaar en lossen het probleem niet op, waardoor houtrot de kans krijgt verder te woekeren.